Gå til Facebook fb

Se vores Trustpilot

Medlem af​

Radonmåling og radonsikring på Fyn i bl.a. Odense, Svendborg og Faaborg Midtfyn

Er du i tvivl om niveauet af radon i din bolig, og leder du efter et firma som kan tilbyde grundig og professionel radonmåling? Tømrerfirmaet Sydfynsk Håndværk A/S i Svendborg kan hjælpe dig godt på vej mod et mere radonfrit hjem. Vi udfører opgaver for både private såvel som erhvervslivet og offentlige institutioner.

Der findes flere forskellige former for målere, og det er derfor vigtigt at benytte et produkt i god kvalitet og med høj præcision.

Vores målinger foregår meget enkelt, og resultatet vises digitalt, og er dermed meget præcist.

Placeringen af målerne har en afgørende betydning for at opnå de rigtige / vigtige resultater. Det er heller ikke uvæsentligt, hvornår på året målingen foretages. Du kan læse mere om forløbet længere nede.

Vi udfører radonmåling på det meste af Fyn – vi har bl.a. mange kunder i Svendborg, Odense, Ringe, Faaborg og på det meste af Syd- og Midtfyn.

Hvad er radon?

Vi får ofte stillet spørgsmålet Hvad er radon?.

Radon er en radioaktiv gas, som naturligt findes i undergrunden. Gassen er skadelig og stammer fra det naturlige grundstof Radium som findes i undergrunden. Grundet gassens giftighed kan det kan være en rigtig god idé at få foretaget en radonmåling, i de rum man opholder sig mest i.

Sundhedsstyrelsen vurderer i 2017, at cirka 350.000 huse i Danmark har en for høj koncentration (mere end 100 Bq), og at radon er en medvirkende årsag til 300 tilfælde af lungekræft om året i Danmark. Læs mere her: http://boligejer.dk/om-radonguiden.​

Da gassen siver op fra undergrunden, ses et skadeligt / forhøjet niveau oftest i boliger med kældre. Gassen kan hverken ses eller lugtes.

Radonkoncentrationen kan variere markant alt efter hvilken landsdel du befinder dig i. Disse 3 faktorer er bl.a. afgørende for niveauet / koncentrationen:

  1. Byggeåret for din bolig – alle boliger som er bygget efter år 1998 SKAL være opført med radonsikring. Er din bolig fra efter 1998 kan en radonmåling dog stadig være en god idé.
  2. Den generelle stand af din bolig og konstruktionen – den indvendige ventilation og standen af konstruktionen har betydning for niveauet. Hvis fundamentet er revnet eller har utætheder siver gassen nemmere ind i boligen.
  3. Din bopæl – landsdelen, kommunen og byen du bor i, har som nævnt stor betydning. Du kan se niveauet for din by på linket her: http://boligejer.dk/guide-radon/0/26

Få radonmåling og professionel radonsikring på Fyn

Radonmålingen er det første skridt, da denne afgør, hvorvidt det efterfølgende vil være fornuftigt at få foretaget en professionel radonsikring.

Målingen foregår ved, at der placeres målere i de udvalgte rum. Vi rådgiver om placeringen af disse, og der er typisk også en vejledning på målerne.​

De skal bl.a. ikke placeres i direkte sollys eller udsættes for kraftig varme samt luftstrømme. De skal heller ikke placeres på gulvet eller for tæt på væggene (gerne 25-50 centimeter fra væggene). Vi giver alle vores kunder en grundig rådgivning.

Hvis niveauet ligger på over 100 Bq (Becquerel) pr. kubikmeter luft i boligen, er det for højt, og det anbefales da af myndighederne, at der foretages nogle nemme og enkle forbedringer som kan nedbringe radonniveauet.

Hvis niveauet ligger på over 200 Bq (Becquerel) pr. kubikmeter luft i boligen, anbefales det at få udført en mere gennemgribende radonsikring af boligen (f.eks. radonsug, radonspærre mm.). Radonsug kan reducere niveauet markant ved effektiv udsugning. Radonspærre er en lufttæt membran som monteres enten over eller under terrændækket.

Hos Sydfynsk Håndværk A/S kan vi hjælpe dig med både den indledende radonmåling såvel som radonsikring med radonsug, radonspærre mm.

Kontakt os og kom godt i gang

Du kan kontakte os på tlf. 62 21 96 00 eller på vores mail. Vi står klar til at hjælpe dig godt og hurtigt videre. Vi har mere end 30 års erfaring i byggebranchen – dette er din sikkerhed for godt og professionelt håndværk udført af dygtige fagfolk.

Du kan også udfylde formularen nedenfor med navn og nummer. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.​

VIL DU RINGES OP?

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Skriv dit navn og telefonnummer, så ringer jeg dig op for et uforpligtende samtale om dit projekt.​

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Kortet er fra rapporten: "Radon i danske boliger" udgivet af: Forskningscenter Risø, Statens Institut for Strålehygiejne og Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse.

INFO​

​SYDFYNSK HÅNDVÆRK A/S

CVR: 33165501

ADRESSE

Ryttermarken 29

5700 Svendborg, Fyn